A Hajdúnánási Gyermek és Közétkeztetési Nonprofit Kft-ről nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a város konyhája, hisz a „nagy fazékból” naponta 1750 adag étel kerül az asztalra, amit a bölcsisektől a gimnazistákig mintegy 1600 gyermek és 150 felnőtt fogyaszt el a kht épületében, ill. az óvodákban és az iskolákban működő tálalókonyhákon. Ezeket az adatokat éves szintre vetítve elmondható, hogy 2013-ban a cég közel 800.000 adag étel elkészítéséről gondoskodott. A fő étkezésekre is kitérve kiadtak közel 300.000 adag ebédet, több mint 240.000 adag tízórait és 220.000 uzsonnát is. Az éves átlagos adagszám így1630 fő/nap alakult. A számok önmagukért beszélnek, s ahogy az ügyvezető beszámolójából megtudtuk, a bevételek szempontjából is év rekordokat döntött a 2013-as év:”A közhasznú tevékenységből származó bevételeink a tavalyi évben a vártnál magasabb szinten realizálódtak (107%). Ennek egyik oka a gyermekétkeztetés bevételeinek 7%-os, illetve a közétkeztetés bevételeinek lényeges növekedése volt. (118%). Ez a jelentős változás annak köszönhető, hogy a gyermek intézményeknél dolgozó felnőttek is nagy számban igénybe vették szolgáltatásainkat. Ezen kívül a főleg nyugdíjas külsős vendégeink közül sikerült mindenkit megtartanunk. Idén tavasszal a Hajdúnánási Holding Zrt. munkatársainak cégen belüli kedvezményes étkezést tudtunk kiajánlani, amivel 1750 főre nőtt a konyha szolgáltatásait igénybe vevők száma.
A vállalkozási tevékenységből származó bevételeink is nőttek (102 %). Ehhez hozzájárultak a lakosságtól származó bevételek, amelyek a tervezett több mint kétszeresében teljesültek, illetve a fürdőben végzett tevékenységünk is pozitív eredményt hozott..
Összességében a Kft. 2013. évi összes bevétele 182.995 e Ft-ban teljesült, ami a terv 107 %-a. A plusz feladatokkal és az igénybevevők számának növekedésével a ráfordítások is magasabbak lettek: (106%), de kisebb mértékben, mint az összes bevétel (107%). Az adatok alapján a tervezettnél jobb lett az alaptevékenység eredménye, valamint a vállalkozási tevékenység eredménye is. Így a Kft. eredménye a tervezett kétszerese lett.”
A Kft. sikerei a minőségi szemlélet és gyakorlat kialakításának is köszönhetőek. Legfontosabb célkitűzéseik közé tartozik a színvonalas ellátás kiépítése, megtartása, valamint a szolgáltatások fogyasztói igényekhez igazítása.
A cég Boda Lászlóné személyében dietetikust foglalkoztat, aki nagy gondot és figyelmet fordít arra, hogy a speciális étkezési igénnyel (különböző diéták, ételallergiák) rendelkező gyermekek és felnőttek ugyanolyan ellátásban részesüljenek és ugyanolyan körülmények között étkezhessenek, mint a normál étrendet követő társaik. Nagyon sok szülőnek gondot okoz az ételallergiás gyermekek napközbeni étkeztetése, amit a Kft. személyes odafigyeléssel és szolgáltatásainak hozzáférhetőségével segít.
Az ügyvezető a beszélgetés során azt is elmondta, hogy a segítő szándékhoz emberek is kellenek, akiknek a munkáját igyekszik a cég megbecsülni, hisz sikerek csak jó csapattal érhetőek el.